Har du kjøpt en eldre bolig som du ønsker å få tilbake i sin opprinnelige prakt?
Da er det spesielt viktig å bruke erfarne fagpersoner som har lang erfaring med eldre håndverk og byggeteknikk.
Man må oftest gå på en fin linje når man planlegger rehabilitering eller restaurering av en bolig, da man helst ønsker, og i mange tilfeller må, beholde så mye av det opprinnelige som mulig, men i tillegg gjøre oppgraderinger i henhold til dagens krav til isolering og brannsikkerhet.
Vi utfører alle typer rehabiliteringer og restaureringer:
Innvendig:
- Fjerning av vegetasjon (f.eks. mugg og sopp)
- Isolering
- Rehabilitering av gulv
- Rehabilitering av vegger
Utvendig:
- Rehabilitering av vinduer
- Rehabilitering av fasade
- Rehabilitering av tak
- Rehabilitering av betong
Unngå store fallgruver ved å ansette fagpersoner
For mange er kjøp av eldre boliger endeløse fallgruver og store tapsprosjekter. De som forsøker å gjøre jobben på egenhånd har ofte ikke fått utarbeidet tilstandsrapporter eller har ikke kunnskapen til å lese dem. Dette betyr at når de utfører arbeidet selv, kan det føre til store problemer i etterkant – eksempelvis hvis man utfører en feil på isoleringen av eldre boliger, kan dette føre til mer mugg, sopp og råteskader.
Er huset ditt fredet?
Det er også viktig med god dialog med myndighetene når du skal gjøre en restaurering, da det mulig at huset er fredet eller ligger i et område som er regulert til bevaring. Dette avgjør hva du har lov til å gjøre eller ikke.
Søknad angående mindre og større restaureringer
Fylkeskommunen kan godkjenne mindre vesentlige endringer på fredede hus. Ved større restaureringer er man nødt til å søke om dispensasjon.
Våre prosjektledere vil sørge for at alle retningslinjer blir fulgt basert på hva som blir innvilget, samt at alt arbeid vil dokumenteres underveis.
Støtteordninger til verneverdige hus
Det er lurt å søke om støtte til Fylkeskommunen eller Riksantikvaren før du starter restaureringen, da det er mulig å få full eller delvis økonomisk støtte.